Når en sandhed lyder som en løgn, og løgnen som sandhed lytter du til en skrøne.

Når et foto er sandt og alligevel en løgn, ser vi på en manipulation.

Her ser vi på brudstykker af et foto som næsten ikke er manipuleret, men er manipulerende. Og dog udtrykker det en sandhed.

Hvad er da dette. ?
Jeg kan godt lide det underfundige i billedet. Men det er ikke så spændende hvad jeg synes. Det spændende er hvad du ser, og synes. Thi for ethvert subjekt er den egne subjektive, fancy virkelighedsopfattelse den gældende og den vigtigste.

  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-05-18 15:59:12
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-05-19 21:15:36
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-05-19 21:17:50
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2007-05-19 21:18:56
    Versjon #5
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger566
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_257158} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (35)
Brit M.

Visst ser jeg hva det er! Det er en ond, meget ond Gnogharg som kommer fra kloden Gnog, som strekker fram sin grusomme klo for å knuse nabokloden, Gong.
(ser mer, men vil vente å se, skal følge med her...)
:-)

Brit
Sverre E.

Hei Lau!
Fine former og farger. Mystisk lys.

Jeg ser for meg en knokel fra en strandet hval, og midnattsolen er kastet høyt opp av en kraftig bølge.

mvh
Sverre E
Avsluttet .

Spennende bilde med fine farger og lys.
Kan sitte lenge å fundere her Lau:-)
Hilsen Tone!
Avsluttet .

Hei Lau, ja her har du pirret nyskjerrigheten min.

Flotte dype farger og symbol er det i bildet, men hva det er, ja det får jeg bare vente på å se..
En riktig god helg til deg & dine.

Arne
Knut H.

Hei Laurberg.
Gode fargetoner og flott struktur i dette
marmorlignende i bilde ditt,fra den flotte bakrunnen
tror jeg de er Tannfeen som kommer i natten.
Hvem vet,jeg tror du har løsningen.
God helg Lau.
Mvh Knut
Sathees Isak M.

Hei.
Ser at her kommer det frem mange forskjllige tolkninger ja.:-
Interesant!!
Derfor holder jeg meg til bilde..
For meg virker dette meget fargerikt og skarpt.
Ramme og utsnitt passer perfekt..:=

Mvh
Isak:)
Vidar S.

Hmmm...fargeversjonen. Definift! Flotte farger. Elementene i bildet tar meg ut i verdensrommet. ...en skjør klode, lys og varm, vakker som marmor, men som ved et enkelt gripetak kan knuses av noe truende og ondt? Hvem vet... ikke jeg, men du har fanget min interesse og naturlige nysgjerrighet ovenfor noe jeg ser, men ikke forstår. Underfundig og smart! :o) Vidar
Judit W.

Hei Laurberg!

Because the summer will come to Norway soon, this is a very delicious ice cream - no doubt :) I can even feel its taste as well.

I prefer the coloured version here - the beautiful colour combination is the speciality of your photo! Great manipulation!

Judit :)
Ruth S.

Et flott bilde! Tar jeg feil når jeg tenker på softice? Første tanken var soft-ice med krokan...

-ruth-
Bjorn F.

Hei Laurberg.
Truende og skremmende er det første som slår meg.
Jeg for tanker om att det er jorden som er iferd med å bli fanget av en truende hånd eller ånd , om du ikke snart for slutt på forurensingene tar jeg deg.
Hilsen Bjørn.
Solveig F. K.

Flott manipulasjon hva det nå enn egentlig er...flotte farger. Likte spesielt versjon 2, blir enda mer en klode i universet da... Men kan det være noe så deilig som karamellpudding da?:))
Solveig
Bodil Kristine F.

Hei Lau!

Her et grusomt gap klar til å sluke og tilintetgjøre kloden vår. Og jeg tenker uvilkårlig på hvordan vi mennesker langsomt forpester, forurenser, forsøpler og tyner krafta ut av moder jord i ivårt forbrukersamfunn på jakt etter billig ting og tang og mer og mer nytelse. Og hvordan søpla vår øker på og hvordan havet stiger og til slutt har vi saget ned den greina vi sitter på. God appetitt. -Gulp!

Mvh Bo
Laurberg G.

Tak for alle Jeres medrivende gæt og udkast til hvad vi ser på billedet. Og alle har ret. Brit Malkenes har selvsagt ret i at det er Gnogharg som jonglerer med kloden Gong. Klar snak. ( Tror at du er påvirket af Starwar myterne He´) Sverre Esmark , jo du er meget tæt på en stoflig sandhed. Men næsten synd at acceptere midnatssolens nye højde, da der vel så ikke ville være nogen midnatssol.

Og til Tone S.Fotland som funderer og Arne Helleberg hvis nygerrighed er pirret vil jeg gerne sige tak. Dels er det vel netop mennesket nysgerrighed der adskiller os fra de øvrige primater, og dels er det vel kun vores nysgerighed og evne til at stille spørgsmål der åbner chancen for både at stille det rigtige spørgsmål og besvare det rigtigt.

Også tak til Knut Hovdhaugen og til Sathees Isak Mylva som har stillet sig på hver sin side af spørgsmålet. Knut fabulerende og Sathees Isak stillende sig som forsigtigper (hø´ jeg ved godt at den skal jeg nok få betalt.) Men Knut Ingen tandfe undtagen for dine børn. Og desværre har heller ikke jeg nogen egentlig forklaring hvor mærkeligt det end lyder. Joh - jeg ved selvsagt hvordan jeg har lavet det og af hvad. Men spørgsmålet kom frem i dannelsen af billedet af sig selv: rfor er det sådan ?

Dear Judit Watson. Thank you for your comments. I´m afraid you wil be a litle disapointed over this icecreme. :-) mvh. lau

En stor tak til Ruth Solberg. Også du vil nok blive skuffet i din forventning. Soft er det ikke men hårdt som permafrpostens is. Nok til at begrunde hvorfor

Bjorn Fransgjerdefindet det truende og skræmmende. De samme følelser var dem jeg fik da billedet her åbenbarede sig .

Også en tak til Solveig F. Kronstad som sæter spørgsmålet: manipulasjon hva det nå enn egentlig er ? For dette er vel sagen. Manipulationer er som de tanker, og indskud af lignelser og associationer der går gennem betragteren hovede når han/hun ser og behandler det set.

Tak for Jeres medlevende fantasi som gør dette lille billede meget, meget større. mvh. lau



Laurberg G.

Og en særlig tak til Vidar Samuelsen fordi du har fattet essensen af min intention. Det skrøbelige. Balancen som vi ikke må røre. Tak skal du have. mvh. lau
Inge S.

Hei.
Teknisk meget bra og med meget delikate farger. Et herlig fargespill.

Mvh Inge
Liv F. D.

Hei Lau,
et fasinerende bilde av en ORKIDE satt sammen av to deler? Nydelige farger.
hilsen
Liv '')
Anna Rosa L.

Først jeg så på bildet skjønte jeg ikke hva det var.. jeg synes det så ut som en klippe av is, og synes at det runde virket som om det skulle være en planet eller sol... Så leste jeg tittelen og forklaringen din og det hele ble bare kjempekult!
bildet alene er jeg ikke sikker på om jeg liker, men jeg synes det er rått som en illustrasjon og med slik du fremstiller det!!!
Ha en flott helg!
Laurberg G.

Tal til Inge Sundbakken, til Liv Fuglset Ditlefsen, Anna Rósa Hreinsdóttir Lossius. mvh. lau

En stor tak til alle der har gættet med her. På version 3, - 4 og - 5 ses så de ingredienser hvoraf den først falbolade var lavet. Intet kunstigt PS-produkt. Et af den afbillede snegls horn taget som macro med lyset focuseret på den lyse perlemor. Derfor den mørkeblå (undereksponerede) himmel. Kloden et cirkulært udsnit af sneglens underside. Rumvirkning fremstillet med indstillelige, partielle lyssænkninger i Micrografx ''Picture Publisher''.

Igen en stor tak til Vidar Samuelsen og Bjorn Fransgjerde for deres forståelse af at jeg ikke kun lavede dette som en morsom manipulation og gættekonkurence.

Også en tak til Anna Rósa Hreinsdóttir Lossius som ikke rigtig kan lide billedet. Og hvorfor sige tak for det? Fordi det giver mig mulighed for at stille et spørgsmål: Hvem siger at et billede skal være tiltalende og opfylde æstetiske krav for at være kunst? Er Goyas afhuggede tyrehovede smukt? Eller Picassos Guernica? - Ikke at jeg vil måle mig med disse højt estimerede kunstnere. Men jeg vil gerne kræve den samme frihed som de måtte tilkæmpe sig. Friheden til at gøre sig fri af æstetikkens snærende svøb.

En stor tak til alle. mvh. lau giversen


else r.

Hei igjen, Lau.
Jeg så øyeblikkelig hva det egentlige ''motivet'' var,
men oppfattet med følelsene tidligere er det rasjonelle i hjernen,
det samme som Vidar.
It takes one to know one....?
Vakkert, spesielt, talende, slagkraftig og tankevekkende.
Du har gjort det igjen, Lau

Elsemor ved havet
Laurberg G.

Godmorgen Else. Tak for din kommentar. And you are right: It takes one to know one....? mvh. lau
Anne-Lise S.

Hm... Nå er jeg visst for sen til å bli med og tolke V1 og V2 siden du allerede har lagt ut faciten..., men trodde det originale egentlig var en klo fra en krabbe, hummer eller kreps, så jeg tok helt feil der i alle fall. Spennende å se hva du får til!

Anne-Lise
Marit O.

Hei Lau!
Har sittet lenge og studert dette og kom frem til at dette måte være en klo som skulle knuse jorden.
Men du har jo kommet med svare at det er det.
Så nå tok du fra meg gleden ;)
Ialle fall har jeg brukt lang tid på og bli klok på dette,så da har du jo oppnåd noe
med min tid og min fantasi :)

Mvh Marit
Ivar B.

Jeg synes forenklingen til S/h gjør mye for dette bildet. Form og linjer får fokus, og jeg drives ut i en spennende reise i verdensrommet mellom planter. Hva det er som er i forgrunnen, vet jeg ikke, men jeg har alldri vært i verdensrommet, så alt er nytt for meg:-) takk for reisen. Mvh Ivar.
Laurberg G.

Tak Anne-Lise Stangenes og tak Marit Olsen. Jeg håber sandelig ikke at, jeg tog din glæde fra dig. Thi det er det værste af alt nogen kunne gøre. En GLÆDESDRÆBER, en Lyseslukker bringer ingen ting godt med sig. Det jeg ville opnå har du jo netop opfyldt . At lade billedet inspirere til en indre kreativitet. Fortolkning og forståelse. Hvad jeg også ville vise var at manipulation ikke kun er at ændre ting til ukendelighed med PS-masturbation, men også ved at vise verden frem på en anden måde end vi plejer. At få betragteren med på kreativiteten og selv manipulere videre. Skabe sit eget resultat. Og var det ikke just hvad du gjorde? mvh. lau

Tak til Ivar Bjørdalsbakke som tog med på rejsen ud. Tror at vi er ombord i Gemini 7. Eller er vi på vej med Tusindårsfalken ud i det Starwarske rum? Også jeg synes bedst om den sorthvide/ gråtone grafik. Tak skal du have for følgeskabet. mvh. lau

Avsluttet .

Hei Lau
Førtst vil jeg berømme de klare nydelige fargene og en fantastisk dybde du har klart å fremskaffe, så vil jeg se.

Det jeg ser er en planet som er i ferd med og kjølne ned, du har varmen som er i ferd med å tape for isen som stadig øker, egntlig motsatt av hva som skjer nå, men etter golfstrømmens revers kommer istiden..

Det kan også være menneskes kulde som tar over for menneskenes varme.

Under står den sultne overlevende og sluker hele kloden som vi mennesker er i ferd med og ta liv av, og slippe den ned som avføring på en annen planet der avføringen inneholder så mye bakterier at et nytt liv gjennom millioner av år kan utvikles på ny..

Rune
Laurberg G.

Mange tak Rune.
Joh - et realistisk syn vores almindelige misrøgt af kloden taget i betragtning. Efter os bakterierne. Eller måske kun nogle deforme brudstykker svævende rundt som ateroider i rummet. Kan hænde at de ligner soft-ice. Man kan jo aldrig vide. mvh. lau
Kjetil Greger P.

Meget kreativt ov vakkert utført..
Anne Kristin Fiskaa h.

Hei

Du har allerede fått noen kommentarer, ser jeg. Synes det ser ut som om man står ensom på en liten stjerne i verdensrommmet og ser en nydelig og skarp planet i det fjerne... Kanskje det kunne være muligheter for å komme seg dit... Flott bilde med fin komposisjon, skarpt. Nydelige farger var det også.

Anne K
Avsluttet .

Hei, Lau!
Sier som Tone over, at jeg kan sitte lenge og se-/fundere over dette bildet. Det har jeg da også gjort! Et spennende og annerledes fotografi.

Erik
Helena J.

Hei!
Er helt ny i dette feltet så her kommer min aller første kommentar.

Assosiasjoner som et bilde gir til betrakteren er subjektivt. I disse dager er CO2 utslippene aktuelle, og da får jeg tanker rundt dette bildet. Halve jorden er utbrendt, men Guds hånd bærer og beskytter resten av kloden.
Nydelige farger. Det blåe som den uendelige universet.

mvh. Helena
Anna Rosa L.

Du, nå var det kommet flere versjoner her. Jeg liker veldig godt v4!
Ellers liker jeg også svaret ditt og er helt enig i den!
:) Så flott at du står på ditt, og jeg kan aldri med sikkerhet si at bildet ditt er ''sånn'' eller ''sånn'', men derimot si hva jeg selv synes, utifra min smak.
Ikke synes jeg piccasso sine bilder var av de beste, alikevel var det mange nok som ble betatt av de for at enda flere kunen nyte de:)
Nå har jeg aldri sagt at jeg ikke liker bildet, men at jeg ikke helt klarer å gjøre meg opp en mening im bildet... men at jeg synes at det fremstår best sammen med teksten!
Snakkes! Gleder meg til ditt neste bilde!'
-rosa-
Inger-Lise S.

Hei! Jeg skulle kommentere ditt siste bilde, men dette kan jeg ikke bare gå forbi!
Herlig,lekkert motiv med flotte farger.Deilig abstrakt:)
Dyktig presentert.

Inger-Lise:)
Inger-Lise S.

Tillegg: Jeg glemte å skrive at jeg liker best v#1.

Inger-Lise
Elise M.

Hmm.. interessant=)
Jeg tenker illustrasjoner til barnebok jeg..
Synes det er bra at du fortsatt ''leker''!

Og du forresten; dette er jo heller ikke ''så ringe'';) Hehe
Elise M.

Forresten, munnen min er for tiden krokløs,
så du får avvente med den knibetang, men takk for tilbudet!=)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu