Fra Atlanterhavsveien i ettermiddag.
Var på jobb i dag og på vei hjem stoppet jeg på Atlanterhavsveien og tok noen bilder. Hadde desverre lagt igjen stativ og snorutløser hjemme men prøvde å gjør det beste ut av situasjonen. Det er lagt på ett farge filter etterpå i CS2. Bilde er tatt på frihånd i sterk vind på 1/40 sek på 720 Iso.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-01 20:34:51
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-12-02 00:35:37
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-12-02 17:53:43
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma 20 mm F.1,8 EX DG ASP RF
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/3.3
  • Lukker1/40s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger598
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_226116} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Thomas B.
Føler komposisjonen fungerer greit her, selv om der er liten forskjell på forgrunnen og mellomgrunnen. Bildet har alikevel god dybde. Er ikke noen ekspert på bildebehandling, men tror filtereffekten kunne vært bedre. Føler det ble for unison gultone over hele bildet som egentlig føles litt kunstig.

Mvh
Thomas
Terje S.
Helt enig med deg Thomas at det ble vel mye filter. La derfor ut en ny versjon tilnærmet orginal, men har måtte kompensere for lys himmel kontra mørk forgrunn. Altså jeg har justert bilde i Layer og Flatten image. Terje
Knut H.
De tekniske legger jeg flatt men v2
ble et nydelig bilde med god dybdevirkning
og behagelige farger ellers var du i et
område med mange muligheter fo
gode motiv sommer som vinter.
Spurven
Thomas B.
Syns v2 var bedre ja. Fikk mye bedre frem stormskyene i bakgrunnen, samt at fargen virker mer naturlig.

Mvh
Thomas
Ivan H.
Flott bilde!

v2 er best :)

Hilsen
Ivan Holmedal
Marion N.
Veldig fin himmel i V2, men eg ville jobba meir med overgangen mellom himmel og landskap. No ligg det ein lys rand i overkant av landskapet som ser unaturleg ut.

Mvh Marion
Tom E.
Hei!
Dette var jo en kjent plass.Likte versjon 3 best.Kan være ganske heftig der ute.Hvordan går det med havørnprosjektet,sitter å venter på bilder.
mvh tom




Ivar B.
Hei Terje!

Komposisjonsmessig fungerer dette ok. Du har fått med flere viktige elementer i kystlandskapet som rufsete vær, værforandringer og det karrige landskapet. Fascinerende med kontrasten mellom bygene ute i havet på høyre side, og solgløttet i venstre. Versjon 1 ser for kunstig ut etter min mening. Versjon 2 bærer preg av litt hastverk i behandinga med tydelige overganger. I versjon 3 har du fått rettet på det. synes kanskje det skorter litt på skarpheten, men det er jo ikke så lett med slike lukkertider uten stativ. Ved slike motiver bruker jeg helst graderte gråfilter, liker å gjøre mest mulig ute, slik at jeg slipper å sitte så mye forran skjermen. Ellers så finnes det jo flere metoder for digital blending som jeg har god erfaring med og som kanskje er enklere og rasker enn metoden du har brukt. Du kan jo ta en titt på denne siden. Mye bra tips her: http://www.luminous-landscape.com/tutorials/digital-blending.shtml
Mvh Ivar.
John H.
Hei Terje
Kjekt å sjå at du utvider horisonten din, Tjommy. Bokstavelig talt. Et fint bilde fra Atlanterhavsvegen. Linjene i berget er med på å skape dybde. Den opplyste himmelen til H. matcher fint fargene på berget i forgrunnen. Fin komposisjon der versjon 3 er best. Versjon 1 er litt for kunstig i fargene.
John
Terje S.
Takk alle sammen for nyttige tips . Spesielt til deg Ivar. Jeg liker egentlig ikke filterbruk som her . Liker det mer naturtro som V3. Jeg skal kjøpe meg ett avtonet gråfilter ala Cokin. Jeg har dette fra Nikon Fm2 perioden men med 52 mm ring. Har bare avtonet filter ala tobakk som blir for kunstig. Jeg har sikkert nevnt det før men gjør det igjen . Jeg liker bedre å ta bilder enn å justere bilder. Uansett er det artig å leke slik med lyset som her. Jeg lærer heldigvis noe nytt hver dag fra alle kommentarene deres.
'
Mvh Terje
Avsluttet .
Flott dybde i bildet ditt,samt fine farger og god stemning,liker best V2.
Hilsen Tone!
Odd E. k.
Hei Terje!

Et flott fanget motiv, der naturkreftene har vist sin råskap. Tenker da på steinformasjonene og den variasjon i steinsort de inneholder og som har blitt presset opp til overflaten. Tenker også på erosjonen, der vær og vind samt vannet er i ferd med å oppløse den harde steinmassen. Motivet er flott, der du har fått med lagdelingen og variasjonen i farge på de forskjellige steintypene. En flott lys himmel som belyser motivet på en fin måte. Vakkert Terje!

Mvh

Odd E.
Rune S.
Flot bilde. Kunne tenkt meg en blanding mellom 1 og 2. Hadde vært fint å fått fram mer av den kvite og rosa steinen i front og fått mer av fargene i 2 på resten av bildet kanskje.
Hilsen Rune
Rune S.
Fikk ikke til å sende direktemelding til deg nå, men kan se på det i morgen. Snakkes!
Rune
Inge S.
Hei.
Et herlig og fargerikt motiv med god dybde.
Likte v4 best.
Flott.

Mvh Inge
Espen A. I.
Her har jeg vært mange ganger og har et bidrag selv på dotten i s/h.
Knallbra, som ungdom liker jeg v1, men regner med at v234 slår best an

mvh Espen
arvid k.
Du har fåt vist frem naturen på en vakker måte her synst jeg. God dybde og komposisjon. i nr 4 har du fåt frem dem lit varme fargene, som i nr 1 er lit mye av. Kan bare si vakkert over dette, det ligger en ro i bildet som jeg liker godt.
Mvh Arvid K
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu